Winkelmandje
0 Artikelen - € 0,00
PRACHTIGE SCHILDERIJEN VAN TOPKWALITEIT      |      BESPAAR 75% OP DE GALERIEPRIJZEN      | klik hier voor onze bestsellers

Design Tips

1. Welk type schilderij kies ik?
2. Welke kleur kies ik?
3. Welke afmeting kies ik?
4. Waar hang ik mijn schilderij?
5. Moet het schilderij verlicht worden?
6. Hoe hang ik mijn schilderij op?
7. Heeft een schilderij een sierlijst nodig?
8. Waar moet ik verder nog rekening mee houden?


1. Welk type schilderij kies ik?
Het antwoord hierop kan slechts kort zijn; kunst is emotie, dus u kiest wat u mooi vindt.

2. Welke kleur kies ik?
Ook hier geldt weer; u kiest wat u mooi vindt.
Een kleurig schilderij kan een ruimte een boost geven.
Zo kunt u bijvoorbeeld in de slaapkamer of kantoor voor een andere kleur kiezen dan de woonkamer, hoewel beide schilderijen aan uw smaak zullen beantwoorden.

3. Welke afmeting kies ik?
In het algemeen zal een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten.
Geef een groot schilderij ruimte. Probeer de grootte van het schilderij in overeenstemming te brengen met de afmetingen van de muur.
Op een brede muur, zal een breed schilderij het goed doen en heeft u een hoge smalle muur, dan kunt u kiezen voor een schilderij met meer hoogte dan breedte.
Meerdere kleine schilderijen kunt u zo ophangen dat er een groot vlak ontstaat. Hiertoe zijn bijvoorbeeld ook de meerluikschilderijen een goed voorbeeld. Kleine schilderijen boven elkaar gehangen, geeft optisch meer hoogte.
Op kleine wanden kleine schilderijen en grote schilderijen op grote wanden is een stelregel, maar vaak ziet u al snel of het goed staat.

4. Waar hang ik mijn schilderij?
Een schilderij komt vaak goed tot zijn recht boven de bank in de woonkamer of de eettafel, maar ook in de slaapkamer, de keuken of in uw kantoor vindt elk schilderij makkelijk een plaats. Vaak wordt er gekozen voor de plek in het midden boven de bank of tafel. Door het wat uit het midden te verplaatsen, kan er meer spanning ontstaan. Gewoon even uitproberen, is de beste manier om te beoordelen of u dit mooi vindt.
Wanneer u een kleine afmeting plaatst, probeer dan samenhang te vinden met de omgeving, zoals een wand- of staande lamp en het meubelstuk.

5. Moet het schilderij verlicht worden?
Doormiddel van belichting, accentueert u de aanwezigheid van het schilderij.
Dit kan subtiel, maar ook nadrukkelijk, afhankelijk van hetgeen u mooi vindt.

6. Hoe hang ik mijn schilderij op?
Ophangen is heel eenvoudig met het meegeleverde ophangsysteem van Schilderijenwereld.nl
U boort een gaatje in de muur en plaatst een plug met een schroefhaak. Uw schilderij zal dan een stevige plek hebben om te hangen
U kunt natuurlijk ook een stalen spijker in de muur slaan, maar voor zware schilderijen is dit minder geschikt.
Hangt u meerdere schilderijen naast elkaar, gebruik dan een waterpas, trek een lijn, waardoor u elk schilderij op de juiste hoogte hangt.
Ook zijn er speciale schilderijophangsystemen, zoals een rail die tegen het plafond wordt geplaatst voorzien van een koord en een haak. U kunt deze op elke gewenste hoogte instellen. Daarbij kunt u meerdere schilderijen naast- en onder elkaar ophangen.
Het voordeel van een railsysteem is, dat positie van het schilderij makkelijk veranderd kan worden, zonder het opnieuw aanbrengen van bevestigingspunten.

7. Heeft een schilderij een sierlijst nodig?
Tegenwoordig worden schilderijen vaak zonder sierlijst opgehangen
Een sierlijst kan het schilderij een mooi accent geven, maar uiteindelijk bepaalt u zelf wat u mooi vindt.
Het is wel aan te bevelen om de kleur en vormgeving van de lijst af te stemmen op het schilderij en rekening te houden met de achtergrondkleur van de muur. Een eenvoudige strakke lijst zorgt ervoor dat de aandacht naar het schilderij blijft uitgaan, wat veelal ook de bedoeling zal zijn.

8. Waar moet ik verder nog rekening mee houden?
Veel mensen vinden het prettig als het schilderij op ooghoogte hangt.
Natuurlijk heeft u hierin een marge. Soms kan het gewoon mooier staan om een schilderij juist wat hoger te hangen.
Gewoon even uitproberen en u weet het.
Wanneer u meerdere schilderijen in de ruimte hangt, dan is het aan te bevelen om de boven- of onderkant van allle schilderijen gelijk te houden omdat dit rust geeft.